Gesundheit

U ime udruženja Bewegung Bewusster Friseure international e.V. o zdravoj i ekološki prihvatljivoj kozmetici

Bewegung Bewusster Friseure International e.V.
  1. Launched 03/04/2020

Podnositelj predstavke smatra da su tisuće kozmetičkih proizvoda i proizvoda za njegu koji sadržavaju kemijske/sintetičke sastojke koji mogu biti štetni za zdravlje i/ili okoliš djelomično zaslužne za degradaciju staništa diljem svijeta i uništavanje vode, zraka i tla koji su neophodni za život. Poziva na donošenje zakonodavnog i fiskalnog okvira na razini EU-a koji bi pogodovao ekološki prihvatljivijem pristupu i kojim se u najvećoj mogućoj mjeri ograničava ili zabranjuje upotreba tvari koje su dokazano štetne za okoliš. Zabrana testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama mora se poštovati bez iznimaka i primjenjivati na svjetskoj razini. Osim toga, podnositelj predstavke poziva i na uvođenje ujednačene oznake za prirodnu kozmetiku na razini EU-a. Onečišćenje okoliša trebalo bi imati skuplje posljedice te bi se trebalo promicati poštovanje okoliša. Podnositelj predstavke pohvalio je Rezoluciju Europskog parlamenta iz svibnja 2018. o globalnoj zabrani ispitivanja na životinjama u kozmetičke svrhe. Međutim, trebalo bi ukloniti rupe u zakonodavstvu. Podnositelj predstavke upućuje na različite štetne sastojke, uključujući aluminijeve soli, ulje, mikroplastiku i nanočestice.

Thank you for your support, Bewegung Bewusster Friseure International e.V.