Gesundheit

V mene hnutia Bewegung Bewusster Frisure International e.V., o zdravej a ekologickej kozmetike

Bewegung Bewusster Friseure International e.V.
Collection finished
  1. Launched April 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície sa domnieva, že tisícky kozmetických výrobkov a výrobkov osobnej hygieny s obsahom chemických/syntetických zložiek, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie a/alebo životné prostredie, sú čiastočne zodpovedné za degradáciu biotopov vo svete a za ničenie vody, ovzdušia a pôdy, ktoré sú životne dôležité. Požaduje taký legislatívny a daňový rámec na úrovni EÚ, ktorý uprednostňuje prístup šetrnejší k životnému prostrediu a ktorý čo najviac obmedzuje alebo zakazuje používanie látok, pri ktorých sa preukázala škodlivosť pre životné prostredie. Zákaz testovania kozmetických výrobkov na zvieratách sa musí dodržiavať bez výnimky a musí sa začať uplatňovať na celom svete. Predkladateľ petície okrem iného žiada zavedenie jednotnej celoúnijnej značky pre prírodnú kozmetiku. Za znečisťovanie životného prostredia by sa mali vyvodzovať väčšie finančné dôsledky a mala by sa presadzovať úcta k životnému prostrediu. Predkladateľ petície víta uznesenie Európskeho parlamentu z mája 2018 o celosvetovom zákaze testovania kozmetických výrobkov na zvieratách. Mali by sa však odstrániť právne medzery. Predkladateľ petície opisuje rôzne škodlivé zložky vrátane hliníkových solí, ropy, mikroplastov a nanočastíc.

Thank you for your support, Bewegung Bewusster Friseure International e.V.

openPetition international