Gesundheit

Jménem sdružení Bewegung Bewusster Friseure international e.V., ve věci zdravé a k životnímu prostředí šetrné kosmetiky

Bewegung Bewusster Friseure International e.V.
  1. Launched 03/04/2020

Předkladatel petice vyjadřuje přesvědčení, že tisíce kosmetických produktů a produktů péče obsahující chemické/umělé přísady, jež mohou být škodlivé pro zdraví a /nebo pro životní prostředí, částečně odpovídají za poškozování světových přírodních stanovišť a za ničení vody, ovzduší a půdy, jež jsou zásadně důležité pro život. Vyzývá k přijetí právního a fiskálního rámce na úrovni EU, který by upřednostňoval přístup přátelštější k životnímu prostředí a který by co nejvíce omezoval nebo zakazoval používání látek, jež jsou pro životní prostředí prokazatelně škodlivé. Zákaz zkoušek kosmetiky na zvířatech musí být bez výjimky dodržován a musí vstoupit v platnost na celém světě. Předkladatel petice vyzývá mimo jiné k zavedení jednotného celounijního označení pro přírodní kosmetiku. Poškozování životního prostředí by se mělo stát dražším a mělo by být prosazováno jeho respektování. Předkladatel petice vítá usnesení Evropského parlamentu z května 2018 o zavedení celosvětového zákazu testování kosmetických přípravků na zvířatech. Je však třeba zaplnit legislativní mezery. Předkladatel odkazuje na různé škodlivé složky včetně solí hliníku, olejů, mikroplastů a nanočástic.

Thank you for your support, Bewegung Bewusster Friseure International e.V.