Health

în numele asociației Bewegung Bewusster Friseure international e.V., privind produsele cosmetice sănătoase și ecologice

11 supporters 11 in European Union

Collection finished

11 supporters 11 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul consideră că mii de produse cosmetice și de îngrijire cu ingrediente chimice/sintetice, care pot fi dăunătoare pentru sănătate și/sau mediu, sunt în parte responsabile de degradarea habitatelor mondiale și de distrugerea apei, aerului și solului, care sunt vitale pentru viață. El solicită un cadru legislativ și fiscal la nivelul UE care să favorizeze o abordare mai ecologică și să limiteze sau să interzică, în măsura posibilului, utilizarea substanțelor care s-au dovedit a fi dăunătoare pentru mediu. Interdicția privind testarea produselor cosmetice pe animale trebuie să fie respectată fără excepție și să intre în vigoare la nivel mondial. Petiționarul solicită, printre altele, introducerea unei etichete uniforme la nivelul UE pentru produsele cosmetice naturale. Sancțiunile financiare în caz de poluare a mediului ar trebui să crească, iar respectul pentru mediu ar trebui să fie încurajat. Petiționarul salută Rezoluția Parlamentului European din mai 2018 referitoare la interzicerea la nivel mondial a testării produselor cosmetice pe animale. Cu toate acestea, lacunele juridice ar trebui eliminate. Petiționarul menționează diverse ingrediente nocive, cum ar fi sărurile de aluminiu, petrolul, microparticulele de plastic și nanoparticulele.

Link to the petition

Image with QR code