Success
Foreign affairs

Wegens oorlogsagressie tegen Oekraïne: Rusland onmiddelijk van SWIFT uitsluiten

Petition is directed to
Duitse regering
350,209 supporters

The petition is accepted.

350,209 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

Rusland is vanochtend onder valse voorwendselen een openlijke oorlog tegen Oekraïne begonnen. Dit moet verstrekkende gevolgen hebben. Een van de meest effectieve middelen is om Rusland van het internationale betalingssysteem SWIFT uit te sluiten.
Verschillende media hebben laten weten dat de Duitse regering (samen met de Italiaanse, Cypriotische en Hongaarse regeringen), vanwege haar eigen economische belangen, de uitsluiting van Rusland blokkeert. Deze koers moet onmiddelijk worden herzien. Om de Russische oorlogsagressie in te dammen, telt iedere dag en ieder uur. We roepen de Duitse regering daarom op nu van koers te veranderen en aan onmiddellijke uitsluiting van Rusland te werken.
Een kortzichtige afweging van economische belangen mag hierbij geen rol spelen. De schade die wordt aangericht door Poetin niet in bedwang te houden, zal namelijk niet te overzien zijn.

Reason

De Russische aanval van vandaag op Oekraïne vormt de grootste bedreiging voor de Europese vrede en de grootste geopolitieke ramp sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wij willen voorkomen dat de oorlog escaleert. Daartoe moeten we niet de andere kant op kijken of op spontane verzoening hopen, maar is er massale politieke en economische druk nodig.

Thank you for your support, Bram H. from Amsterdam
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off stub with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now