Success
Foreign affairs

Protiv Ruske agresije na Ukrajinu: zabrana Rusiji međunarodnih SWIFT-plaćanja

Petition is directed to
Federalna vlada EU
350,208 supporters

The petition is accepted.

350,208 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

Rusija je jutros pokrenula otvoreni agresivni rat protiv Ukrajine pod izmišljenim izgovorima. To mora imati neposredne, dalekosežne posljedice. Jedno od najučinkovitijih sredstava bilo bi isključenje Rusije iz međunarodnog platnog sustava SWIFT.
Prema dosljednim medijskim izvješćima, njemačka vlada (zajedno s Italijom, Ciprom i Mađarskom) blokira isključenje Rusije iz obzira na svoje gospodarske interese. Ovaj tečaj se mora odmah revidirati. Za obuzdavanje ruskog agresivnog rata, svaki dan, svaki sat je važan. Pozivamo njemačku vladu da odmah promijeni kurs i radi na trenutnom isključenju Rusije.
Kratkovidno razmatranje vlastitih ekonomskih interesa ovdje ne smije igrati ulogu. Šteta koja bi nastala kada bi se sada propustila prilika za obuzdavanje Putina bila bi beskrajno veća.
Peticija koju je pokrenuo Gunther Schenk, twitter.com/gu_sch
Dodatak: Postoji još jedna peticija na change.org. Molimo podržite oboje!
https://www.change.org/p/sanktionen-gegen-russland-swift-rauswurf-jetzt-olafscholz-bundeskanzler-abaerbock-ukraine/u/30258615

Reason

Današnji ruski napad na Ukrajinu najveća je prijetnja miru u Europi od kraja Hladnog rata i najveća geopolitička katastrofa od Drugog svjetskog rata. Želimo spriječiti eskalaciju rata, ali to nije moguće ako barem ne uložimo veliki ekonomski pritisak, a to omogućuje zabrana poslovanja SWIFT-om..

Thank you for your support, Sanja Cvetnić from Zagreb
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now