Success
Foreign affairs

Oroszország azonnali kizárása a SWIFT rendszerből az Ukrajna ellen indított invázió okán

Petition is directed to
Szövetségi kormány
350,209 supporters

The petition is accepted.

350,209 supporters

The petition is accepted.

  1. Launched 2022
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Success

The petition was successful!

A mai nap reggelén, Oroszország koholt indokokkal háborút indított Ukrajna ellen. Ezt a fajta agressziót azonnali és határozott ellenállásnak kell követnie. Az ellenállás hatékony eszköze lehetne Oroszország kizárása a SWIFT nemzetközi banki rendszerből.
Egybehangzó médiajelentések szerint a német kormány (Olaszország, Ciprus és Magyarország mellett) saját gazdasági érdekei miatt nem támogatja Oroszország kizárását. A hozzáállást azonnal meg kell változtatni. Minden elvesztegetett nap, óra, perc számít, ha vissza akarjuk szorítani az Oroszország által tanúsított agressziót. Felszólítjuk az európai döntéshozókat, hogy váltsanak irányelveket, vigyék végbe Oroszország azonnali kizárását.
Az országokat külön-külön érintő gazdasági szempontok jelentősége nem mérhető a helyzet valódi komolyságához. Sokkal nagyobb kár okozna Európa és Világszerte, ha elmulasztjuk az esélyt arra, hogy megfékezzük a Putyin általi offenzívát.
Kérem tekintse meg Gunther Schenk által kezdeményezett petíció részleteit: twitter.com/gu_sch
Illetve tekintse meg a change.org platformon elérhető petíciót is:
https://www.change.org/p/sanktionen-gegen-russland-swift-rauswurf-jetzt-olafscholz-bundeskanzler-abaerbock-ukraine/u/30258615
Lehetőség szerint támogassa mindkettőt!

Reason

A mai napon elkövetett, Ukrajna elleni orosz támadáshoz hasonló fenyegetés a hidegháború óta nem érte Európát, ez a legnagyobb geopolitika katasztrófa a második világháború óta. Ennek a dolognak most kell véget vetni, mielőtt a konfliktus kiterjedne. Most nem szabad félrenézni, sem kompromisszumokat keresni. Masszív politika is gazdasági nyomást kell gyakorolni az agresszor félre.

Thank you for your support, Tamás Szárnyasi from 9400
Question to the initiator

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off stub with QR code

download (PDF)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now