Zusammenleben

Christoph Klein
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Składający petycję odwołuje się do rezolucji z 19 stycznia 2011 r. (B7-0026/2011), w której Parlament Europejski wezwał Komisję do zakończenia procedury ochronnej wszczętej przez Niemcy na mocy art. 8 dyrektywy 93/42/EWG dotyczącej wyrobów medycznych w odniesieniu do noszącego oznakowanie CE wyrobu medycznego „Inhalator Broncho Air”. Pomimo szeregu wyroków, które mają moc prawną, Komisja nadal ignoruje rezolucję. Przez ostatnie 20 lat produkt ten nie mógł być wprowadzany do obrotu. Zdaniem składającego petycję Komisja konsekwentnie narusza prawo UE. Składający petycję nie miał możliwości dochodzenia swoich praw na mocy prawa UE.

Thank you for your support, Christoph Klein