Tiere

Ve věci ukončení zabíjení toulavých psů

E. P.
  1. Launched 23/04/2020

Předkladatelka petice považuje kruté zacházení s toulavými zvířaty – zejména se psy – za strukturální problém v EU. Tato zvířata často žijí v hrozných podmínkách: nemohou nalézt potravu, přenášejí nemoci a jsou vystavena násilí ze strany lidí. V mnoha členských státech jsou za účelem boje proti šíření toulavých psů zřizována zabíjecí zařízení, ze kterých se podle předkladatelky stává výnosné podnikání. Předkladatelka požaduje zákaz legálního zabíjení psů v Evropě. Místo provozu zabíjecích zařízení by podle jejího názoru měla být zahájena komplexní informační kampaň, přičemž je nutné poskytnout finanční podporu na obecné provádění kastrace těchto zvířat.

Thank you for your support, E. P.