Tiere

Kóbor kutyák leölésének megakadályozásáról

E. P.
  1. Launched 23/04/2020

A petíció benyújtója úgy véli, hogy a kóbor állatokkal – különösen a kutyákkal – való kegyetlen bánásmód strukturális probléma az EU-ban. Az állatok sok esetben borzalmas körülmények között élnek: nem találnak élelmiszert, betegségeket hordoznak, és az emberek erőszakosak velük. Számos tagállamban leölőállomásokat hoznak létre a kóbor kutyák elszaporodása elleni küzdelem céljából, amelyek a petíció benyújtója szerint jövedelmező üzletté fejlődtek. A petíció benyújtója a kutyák törvényes leölésének betiltását kéri Európában. A petíció benyújtója szerint a leölőállomások helyett átfogó tájékoztató kampányt kellene indítani, és pénzügyi támogatást kellene nyújtani, hogy az ivartalanítást széles körben elvégezzék.

Thank you for your support, E. P.