Tiere

O zastavení zabíjania túlavých psov

E. P.
  1. Launched 23/04/2020

Predkladateľka petície považuje kruté zaobchádzanie s túlavými zvieratami – najmä so psami – za štrukturálny problém v EÚ. Zvieratá žijú poväčšine v strašných podmienkach: nedokážu si nájsť potravu, prenášajú choroby a stávajú sa obeťami ľudského násilia. S cieľom zabrániť šíreniu túlavých psov sa v mnohých členských štátoch zriaďujú stanice na ich zabíjanie, ktoré sa podľa predkladateľky petície rozvinuli do lukratívneho biznisu. Predkladateľka žiada zákaz zákonného zabíjania psov v Európe. Namiesto uvedených staníc by sa podľa nej mala spustiť komplexná informačná kampaň a mala by sa finančne podporiť rozsiahla kastrácia.

Thank you for your support, E. P.