Tiere

относно прекратяване на избиването на бездомни кучета

E. P.
  1. Launched 23/04/2020

Вносителят на петицията счита жестокото отношение към бездомните животни, по-специално на кучетата, за систематичен проблем в ЕС. Животните живеят предимно в ужасни условия: те не могат да намерят храна, пренасят болести и са жертва на насилие от страна на хората. В много държави членки се създават центрове за умъртвяване с цел борба с разпространението на бездомни кучета, които според вносителя на петицията са се развили в доходоносен бизнес. Вносителят на петицията призовава за забрана на законното убиване на кучета в Европа. Вместо центрове за умъртвяване, според нея, трябва да се започне изчерпателна информационна кампания и да се окаже финансова подкрепа за широко разпространена кастрация.

Thank you for your support, E. P.