Versorgung

Ve věci údajného porušení evropských právních předpisů týkajících se smluv o spotřebitelském úvěru ze strany Itálie

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel uvádí, že Itálie porušuje evropské právní předpisy týkající se smluv o spotřebitelském úvěru, zejména směrnici 2008/48/ES. Tvrdí, že italské právo vyžaduje, aby bankovní zprostředkovatelé před poskytnutím úvěru pečlivě posoudili úvěruschopnost, a že neexistují žádné sankce vůči těm, kteří tuto povinnost porušují. Tato situace znamená, že lidem, kteří žádají o hypotéku nebo úvěr, chybí nezbytná ochrana, a zároveň jsou vystaveni nadměrnému zadlužení. Tvrdí, že sám utrpěl finanční škodu ve výši tisíců eur. Písemně o této záležitosti zpravil Italskou národní banku a Evropskou centrální banku, avšak neobdržel žádnou odpověď. Proto žádá Evropský parlament o zajištění toho, že se Itálie bude řídit příslušnými evropskými právními předpisy.

Thank you for your support, Carmelo Potenza