Versorgung

Carmelo Potenza tarbijakrediidilepinguid käsitlevate Euroopa õigusaktide väidetava rikkumise kohta Itaalias

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petitsiooni esitaja väidab, et Itaalia rikub tarbijakrediidilepinguid käsitlevaid ELi õigusakte, eelkõige direktiivi 2008/48/EÜ. Ta väidab, et Itaalia seadustega kohustatakse finantsasutusi enne laenu andmist hindama tähelepanelikult taotleja krediidikõlblikkust, ning selle kohustuse rikkujatele ei ole ette nähtud mitte mingisugust karistust. Seetõttu puudub hüpoteeklaenu ja laenu taotlejatel vajalik kaitse ning nad võivad sattuda olukorda, kus neil on liigne võlakoormus. Ta väidab, et on ise kandnud tuhandete eurodeni ulatuvat finantskahju. Ta on selles küsimuses pöördunud Itaalia Panga ja Euroopa Keskpanga poole, kuid ei ole vastust saanud. Ta palub seega Euroopa Parlamendil tagada, et Itaalia järgiks asjaomaseid Euroopa Liidu õigusakte.

Thank you for your support, Carmelo Potenza