Versorgung

относно твърдение за нарушение от страна на Италия на европейското законодателство в областта на потребителските кредити

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията твърди, че Италия нарушава европейското законодателство в областта на потребителските кредити, по-конкретно Директива 2008/48/ЕО. Той твърди, че италианското законодателство изисква от банковите посредници да оценяват внимателно кредитоспособността, преди да отпускат заеми, както и че липсва каквото и да било наказание за тези, които нарушават това задължение. Въпросното положение означава, че лицата, кандидатстващи за ипотечен или друг кредит, не се ползват с необходимата защита, като същевременно биват поставени в положение на свръхзадлъжнялост. Вносителят твърди, че самият той е претърпял финансови загуби в размер на хиляди евро. Писал е до централната банка на Италия и до Европейската централна банка по въпроса, но не е получил отговор. Поради това вносителят отправя искане към Европейския парламент да гарантира, че Италия спазва съответното европейско законодателство.

Thank you for your support, Carmelo Potenza