Versorgung

Fogyasztói hitelmegállapodással kapcsolatos európai jogszabályok Olaszország általi feltételezett megsértéséről

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója szerint Olaszország megsérti a fogyasztói hitelmegállapodással kapcsolatos európai jogszabályokat, különösen a 2008/48/EK irányelvet. Állítása szerint a banki közvetítőknek az olaszországi jogszabályok értelmében hitelnyújtás előtt alaposan értékelniük kell a hitelképességet, e kötelezettség megsértése pedig semmiféle büntetést nem von maga után. E helyzetben a jelzáloghitelért vagy kölcsönért folyamodó személyek nem élvezik a szükséges védelmet, mialatt ki vannak téve az eladósodottsággal járó helyzeteknek. Állítása szerint az ő maga által elszenvedett pénzügyi veszteség több ezer eurós nagyságrendű volt. A kérdéssel kapcsolatosan levelet írt az olaszországi nemzeti banknak és az Európai Központi Banknak, de választ még nem kapott. Arra kéri tehát az Európai Parlamentet, hogy gondoskodjon róla, hogy Olaszország tiszteletben tartsa az e területre vonatkozó európai jogszabályokat.

Thank you for your support, Carmelo Potenza