Versorgung

Par iespējamu pārkāpumu, ko pieļāvusi Itālija attiecībā uz Eiropas tiesību aktiem patēriņa kredītlīgumu jomā

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Itālija pārkāpj Eiropas tiesību aktus patēriņa kredītlīgumu jomā, jo īpaši Direktīvu 2008/48/EK. Viņš apgalvo, ka atbilstīgi Itālijas tiesību aktiem banku starpniekiem ir pienākums rūpīgi novērtēt kredītspēju pirms aizdevumu piešķiršanas, taču tie neparedz nekādu sodu šā pienākuma pārkāpējiem. Tas nozīmē, ka cilvēkiem, kas piesakās hipotekārā kredīta vai aizdevuma saņemšanai, netiek nodrošināta nepieciešamā aizsardzība, saskaroties ar pārmērīgu parādsaistību situācijām. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka viņš pats ir cietis finansiālus zaudējumus tūkstošiem eiro apmērā. Šajā jautājumā viņš ir rakstījis Itālijas Bankai un Eiropas Centrālajai bankai, taču nav saņēmis nekādu atbildi. Tādēļ viņš lūdz Eiropas Parlamentu nodrošināt, lai Itālija ievēro attiecīgos Eiropas tiesību aktus.

Thank you for your support, Carmelo Potenza