Versorgung

Dėl tariamo ES teisės aktų dėl vartojimo kredito sutarčių pažeidimo Italijoje

Carmelo Potenza
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Anot peticijos pateikėjo, Italija galimai pažeidžia Europos Sąjungos teisės aktus dėl vartojimo kreditų sutarčių, o ypač – Direktyvą 2008/48/EB. Jo teigimu, Italijos teisės aktais nustatytas reikalavimas, kad bankininkystės paslaugų tarpininkai prieš suteikdami paskolas kruopščiai įvertintų kreditingumą, bet šios prievolės nesilaikantiems tarpininkams neskiriamos jokios sankcijos. Dėl tokios padėties tinkamai neapsaugomi prašymus dėl hipotekos arba paskolos teikiantys asmenys, nors jiems gresia pernelyg didelis įsiskolinimas. Peticijos pateikėjo teigimu, jis pats yra patyręs tūkstančio eurų dydžio finansinę žalą. Jis šiuo klausimu raštu kreipėsi į Italijos banką ir Europos Centrinį Banką, bet negavo jokio atsakymo. Todėl jis prašo Europos Parlamentą užtikrinti, kad Italija laikytųsi atitinkamų Europos Sąjungos teisės aktų.

Thank you for your support, Carmelo Potenza