Handelspolitik

Ve věci diskriminace na základě státní příslušnosti v souvislosti s daňovým zvýhodněním na pořízení prvního bydlení v Itálii

Luis Omana Garcia
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel petice, španělský státní příslušník pobývající v Belgii, si stěžuje na to, že nemůže využít italských právních ustanovení ohledně snížení kolkovného pro italské krajany v zahraničí, kteří si chtějí zakoupit „první bydlení“ v Itálii. Namítá, že jde o jasný případ diskriminace, jelikož on a jeho partnerka, kteří již mají společný rodinný domov v Belgii, by nyní rádi zakoupili dům v Itálii. Ačkoliv jeho partnerka má nárok na preferenční sazbu kolkovného, on sám tento nárok nemá a musí uhradit plnou výši.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia