Handelspolitik

Privind discriminarea bazată pe cetățenie în legătură cu avantajul fiscal acordat la achiziționarea unei primei case în Italia

Luis Omana Garcia
  1. Launched 14/01/2020

Petiționarul, resortisant spaniol cu reședința în Belgia, se plânge de faptul că nu poate beneficia de dispozițiile din legislația italiană referitoare la reducerea taxei de timbru de care beneficiază expatriații italieni care doresc să achiziționeze în Italia o „primă casă”. Petiționarul susține că această situație constituie un caz evident de discriminare, dat fiind că acesta și partenerul/partenera acestuia, cu care deține deja în comun o locuință conjugală în Belgia, doresc acum să achiziționeze o locuință în Italia. Deși partenerul/partenera petiționarului poate beneficia de o valoare preferențială a taxei de timbru, petiționarul trebuie să plătească valoarea întreagă a taxei.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia