Handelspolitik

Par diskrimināciju valstspiederības dēļ saistībā ar nodokļu atvieglojumiem par pirmo mājokli Itālijā

Luis Omana Garcia
  1. Launched 14/01/2020

Lūgumraksta iesniedzējs, kurš ir Beļģijā dzīvojošs Spānijas valstspiederīgais, sūdzas, ka viņš nevar gūt labumu no Itālijas tiesību normām par zīmognodevas samazinājumu Itālijas emigrantiem, kuri vēlas iegādāties “pirmo mājokli” Itālijā. Viņš apgalvo, ka šis ir nepārprotams diskriminācijas gadījums, ņemot vērā to, ka viņš un viņa partnere/-is, kam Beļģijā jau ir kopīga ģimenes māja, tagad vēlas iegādāties māju Itālijā. Lai gan viņa partnerei/-im ir tiesības uz preferenciālo zīmognodevas likmi, viņam pašam šādu tiesību nav, un viņam ir jāmaksā pilna summa.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia