Handelspolitik

állampolgárság alapján történő megkülönböztetésről az első lakásvásárlásra vonatkozó olaszországi adókedvezményekkel kapcsolatban

Luis Omana Garcia
  1. Launched 14/01/2020

A petíció benyújtója Belgiumban élő spanyol állampolgár, aki azt kifogásolja, hogy hogy nem részesülhet az Olaszországban „első otthont” vásárolni kívánó külföldön élő olaszokra vonatkozó, kedvezményes összegű bélyegilleték megfizetésére feljogosító olasz jogi rendelkezések előnyeiből. A petíció benyújtója szerint ez a hátrányos megkülönböztetés egyértelmű esete, mivel ő és élettársa Belgiumban már rendelkezik családi otthonnal, de jelenleg házat kívánnak vásárolni Olaszországban. Bár élettársa jogosult a kedvezményes összegű bélyegilletékre, maga a benyújtó azonban nem, így köteles megfizetni a teljes összeget.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia