Handelspolitik

относно дискриминация въз основа на националност във връзка с данъчни преференции за придобиване на първо жилище в Италия

Luis Omana Garcia
  1. Launched 14/01/2020

Вносителят на петицията е испански гражданин, който живее в Белгия. Той се оплаква, че не може да се възползва от правните разпоредби в Италия относно намален размер на таксовата марка за италиански граждани – емигранти, които искат да закупят „първо жилище“ в Италия. Той твърди, че това е ясен случай на дискриминация, като се има предвид, че той и партньорът му, с когото вече имат общ семеен дом в Белгия, сега искат да закупят къща в Италия. Неговият партньор има право на преференциален размер на таксовата марка, докато той самият няма такова право и трябва да плати пълната стойност.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia