Handelspolitik

O diskriminácii založenej na štátnej príslušnosti v súvislosti s daňovými úľavami na prvé bývanie v Taliansku

Luis Omana Garcia
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched 14/01/2020

Predkladateľ petície, španielsky štátny príslušník s pobytom v Belgicku, sa sťažuje, že nemôže využiť talianske právne predpisy týkajúce sa zníženia kolkovej dane pre talianskych vysťahovalcov, ktorí sa snažia kúpiť „prvé bývanie“ v Taliansku. Tvrdí, že ide o jasný prípad diskriminácie, keďže on a jeho partner, ktorí už majú spoločné rodinné bydlisko v Belgicku, sa v súčasnosti snažia kúpiť dom v Taliansku. Hoci má jeho partner nárok na preferenčnú sadzbu kolkovej dane, on sám nie je, a teda musí zaplatiť celú sumu.

Thank you for your support, Luis Omana Garcia