Un preț al carbonului pentru a combate schimbările climatice

Marco CAPPATO
Comisia Europeană
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched July 2019

Solicităm Comisiei Europene să propună o legislație a UE care să descurajeze consumul de combustibili fosili și să încurajeze economisirea de energie și utilizarea surselor regenerabile pentru a combate încălzirea globală și pentru a limita creșterea temperaturii la 1,5 °C. Propunerea noastră introduce un preț minim pentru emisiile de C02 – de la 50 EUR pe tona de CO2 începând cu 2020 până la 100 EUR în 2025. În același timp, propunerea elimină sistemul actual de cote gratuite alocate poluatorilor din UE și introduce un mecanism de ajustare la frontieră pentru importurile din afara UE, astfel încât să compenseze prețurile mai scăzute pentru emisiile de CO2 în țara exportatoare. Veniturile mai mari provenite din tarifarea emisiilor de dioxid de carbon vor fi distribuite către politicile europene care sprijină economisirea energiei și utilizarea surselor regenerabile de energie, precum și către reducerea fiscalității asupra veniturilor mici.

Thank you for your support, Marco CAPPATO