Cena za ogljik v boju proti podnebnim spremembam

Evropska komisija
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Evropsko komisijo pozivamo, naj predlaga zakonodajo EU za odvračanje od porabe fosilnih goriv, za spodbujanje varčevanja z energijo in uporabe obnovljivih virov v boju proti globalnemu segrevanju in za omejitev dviga temperature na 1,5 °C. Naš predlog uvaja spodnjo ceno za emisije CO2, in sicer od 50 evrov za tono CO2 od leta 2020 do 100 evrov do leta 2025. Hkrati predlog odpravlja obstoječi sistem brezplačne dodelitve pravic onesnaževalcem v EU in uvaja mehanizem za ogljično prilagoditev na mejah za uvoz iz držav, ki niso članice EU, da se kompenzirajo nižje cene emisij CO2 v državi izvoznici. Višji prihodki, ki izhajajo iz oblikovanja cen ogljika, se namenijo za evropske politike, ki podpirajo varčevanje z energijo in uporabo obnovljivih virov, ter za zmanjšanje obdavčitve nižjih prihodkov.

Link to the petition

Image with QR code