Szén-dioxid-árazás az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében

Petitie is gericht aan
Európai Bizottság
0 Ondersteunend 0 in Europese Unie

Handtekeningeninzameling voltooid

0 Ondersteunend 0 in Europese Unie

Handtekeningeninzameling voltooid

1. Begonnen 2019
  2. Handtekeningeninzameling voltooid
  3. Overdracht voorbereiden
  4. Gesprek met ontvanger
  5. Beslissing

Dit is een Europees burgerinitiatief.

doorsturen

Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy tegyen javaslatot olyan uniós jogszabályra, amely a globális felmelegedés elleni küzdelem és a hőmérséklet-emelkedés 1,5 °C-ra történő korlátozása érdekében visszafogja a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, valamint ösztönzi az energiatakarékosságot és a megújuló energiaforrások felhasználását. Javaslatunk minimális árat vezetne be a CO2-kibocsátásra, amely 2020-tól CO2 tonnánként 50 EUR-ról indulna, és 2025-re elérné a tonnánként 100 EUR-t. A javaslat ugyanakkor megszüntetné a kibocsátási egységek uniós szennyezők közötti térítésmentes kiosztását, és határokon történő kiigazítást célzó mechanizmust vezetne be a harmadik országokból származó behozatalra oly módon, hogy az ellentételezze a CO2-kibocsátás exportáló országon belüli alacsonyabb árazását. A szén-dioxid-árazásból származó magasabb bevételeket az energiatakarékosságot és a megújuló energiaforrások felhasználását támogató európai intézkedések céljaira csoportosítanánk át, valamint az alacsonyabb jövedelmek adóztatásának csökkentésére fordítanánk.

Link naar de petitie

Afbeelding met QR-code

Afscheurstrookje met QR-code

downloaden (PDF)

Nog geen voor argument.

Nog geen tegenargument.

Help mee om burgerparticipatie te vergroten. We willen je kwesties kenbaar maken en daarbij onafhankelijk blijven.

Nu ondersteunen