„Anglies dioksido kaina – kovai su klimato kaita“

Marco CAPPATO
Europos Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched July 2019

Prašome Europos Komisijos pasiūlyti ES teisės aktą, kuriuo būtų skatinama nenaudoti iškastinio kuro, taupyti energiją ir naudoti atsinaujinančiuosius energijos išteklius siekiant kovoti su visuotiniu atšilimu ir apriboti temperatūros kilimą iki 1,5 °C. Mūsų pasiūlyme nustatyta minimali išmetamo CO2 kiekio kaina. 2020 m. ji būtų 50 EUR už vieną CO2 toną, o iki 2025 m. būtų padidinta iki 100 EUR. Kartu siūloma panaikinti galiojančią nemokamų apyvartinių taršos leidimų suteikimo ES teršėjams sistemą ir nustatyti koreguojamąjį prekių, importuojamų iš ES nepriklausančių šalių, apmokestinimo mechanizmą, kuriuo siekiama atsverti eksportuojančiojoje šalyje taikomą mažesnę išmetamo CO2 kiekio kainą. Didesnes iš anglies dioksido apmokestinimo gaunamas pajamas siūloma skirti Europos politikai, kuria skatinama taupyti energiją ir naudoti atsinaujinančiuosius energijos išteklius, ir pastangoms mažinti mažų pajamų apmokestinimą.

Thank you for your support, Marco CAPPATO