“Oglekļa cenas noteikšana cīņā pret klimata pārmaiņām”

Marco CAPPATO
Eiropas Komisija
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched July 2019

“Mēs aicinām Eiropas Komisiju ierosināt ES tiesību aktus, kas atturētu no fosilā kurināmā patēriņa un veicinātu energotaupību un atjaunojamo energoresursu izmantošanu, lai cīnītos pret globālo sasilšanu un ierobežotu temperatūras pieaugumu līdz 1,5 °C.” “Mūsu priekšlikums paredz ieviest minimālo cenu par CO2 emisijām no 50 EUR par tonnu CO2 2020. gadā līdz 100 EUR 2025. gadā. Tajā pašā laikā ar priekšlikumu atceļ pašreizējo sistēmu, kurā kvotas ES piesārņotājiem tiek piešķirtas bez maksas, un ievieš trešo valstu importam piemērojamu robežpielāgošanas mehānismu, lai kompensētu zemākas cenas par CO2 emisijām eksportētājvalstī. Oglekļa cenas noteikšanas rezultātā palielināsies ieņēmumi, un tie jāpiešķir Eiropas rīcībpolitikām, kuras atbalsta energotaupību un atjaunojamo energoresursu izmantošanu, un nodokļu samazināšanai iedzīvotājiem ar mazākiem ienākumiem.”

Thank you for your support, Marco CAPPATO