Gesundheit

Spanyolországi Cáceres hegyén található „San José/Valdeflórez” lítiumbányászati projektről

Asociación Salvemos la Montaña de Cáceres
  1. Launched 23/04/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy Cáceres városában és Sierra de Fuentes településen a polgárokat egy ausztrál vállalat által megnyitni kívánt, „San José/Valdeflórez” elnevezésű külszíni lítiumbánya-projekt fenyegeti. E projekttel kapcsolatban a Junta de Extremadura Ipari, Energiaügyi és Bányaügyi Főigazgatósága számos bányászati engedélyezési eljárást dolgoz fel vagy dolgozott fel. A petíció benyújtója úgy véli, hogy több európai uniós jogszabályt is megsértettek, konkrétan a következőket:– az Európai Parlament és a Tanács 2003/4/EK irányelve (2003. január 28.) a környezeti információkhoz való nyilvános hozzáférésről és a 90/313/EGK irányelv hatályon kívül helyezéséről;– az Európai Parlament és a Tanács 2006/21/EK irányelve (2006. március 15.) az ásványinyersanyag-kitermelő iparban keletkező hulladék kezeléséről és a 2004/35/EK irányelv módosításáról – A Tanács, az Európai Parlament és a Bizottság nyilatkozata;– az Európai Parlament és a Tanács 2001/42/EK irányelve (2001. június 27.) bizonyos tervek és programok környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálatáról és az Európai Parlament és a Tanács 2011/92/EU irányelve ( 2011. december 13. ) az egyes köz- és magánprojektek környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálatáról (EGT-vonatkozású szöveg) a természetes élőhelyek, valamint a vadon élő állatok és növények védelméről szóló, 1992. május 21-i 92/43/EGK tanácsi irányelvvel és a vadon élő madarak védelméről szóló, 2009. november 30-i 2009/147/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel összefüggésben az egyes köz- és magánprojektek környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálata tekintetében.– az Európai Parlament és a Tanács 2000/60/EK irányelve (2000. október 23.) a vízpolitika terén a közösségi fellépés kereteinek meghatározásáról.

Thank you for your support, Asociación Salvemos la Montaña de Cáceres