Tiere

Privind uciderea caprelor sălbatice din Tenerife

Los Verdes
  1. Launched 04/04/2020

Petiționarul reclamă faptul că Consiliul insulei Tenerife a contractat o companie în vederea uciderii a 1000 de exemplare de capre sălbatice din parcurile rurale de la Anaga și din Tenso. Petiționarul se teme că animalele împușcate ar putea evada și ar suferi timp de mai multe zile în munți. Petiționarul subliniază, de asemenea, că planul este cofinanțat de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală ( FEADR). Petiționarul afirmă că Regulamentul (CE) nr. 1099/2009 al Consiliului din 24 septembrie 2009 privind protecția animalelor în momentul uciderii, în vigoare de la 1 ianuarie 2013, precum și celelalte norme privind bunăstarea animalelor are scopul să garanteze evitarea durerii sau a suferinței inutile, pe baza celor mai recente informații științifice disponibile. Petiționarul solicită ajutor din partea Uniunii Europene pentru a preveni uciderea acestor animale.

Thank you for your support, Los Verdes