Tiere

Kterou předložil José Ramón Carrillo Rodríguez (státní příslušnost: Španělsko) ve věci zabíjení divokých koz na Tenerife

Los Verdes
  1. Launched 04/04/2020

Předkladatel petice si stěžuje, že rada ostrova Tenerife najala společnost k odstřelu 1000 divokých koz, které se volně pohybují ve venkovských parcích Anaga a Teno. Obává se, že by mohlo dojít k tomu, že postřelená zvířata utečou do hor a tam budou několik dní trpět. Předkladatel rovněž poukazuje na to, že je tento plán spolufinancován Evropským zemědělským fondem pro rozvoj venkova (EZFRV). Uvádí, že nařízení Rady (ES) č. 1099/2009 ze dne 24. září 2009 o ochraně zvířat při usmrcování, které je v platnosti od 1. ledna 2013, a další pravidla týkající se dobrých životních podmínek zvířat mají za cíl zabránit zbytečné bolesti nebo utrpení, a to na základě nejnovějších dostupných vědeckých poznatků. Předkladatel žádá Evropskou unii o pomoc, aby se takovému odstřelu zabránilo.

Thank you for your support, Los Verdes