Tiere

O ubijanju divljih koza na Tenerifeu

Los Verdes
  1. Launched 04/04/2020

Podnositelj predstavke žali se da je Otočno vijeće Tenerifea dalo nalog jednom poduzeću da ubije tisuću divljih koza koje se slobodno kreću u ruralnim parkovima Anaga i Teno. Podnositelj predstavke strahuje da bi ranjene životinje mogle pobjeći i danima patiti u brdima. Podnositelj predstavke naglašava i da je plan sufinanciran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR). Podnositelj predstavke navodi da je cilj Uredbe Vijeća (EZ) br. 1099/2009 od 24. rujna 2009. o zaštiti životinja u trenutku usmrćivanja, koja je na snazi od 1. siječnja 2013., i ostalih pravila o dobrobiti životinja osigurati izbjegavanje nepotrebne boli ili patnje, na temelju najnovijih dostupnih znanstvenih informacija. Traži pomoć od Europske unije kako bi se spriječio takav pokolj.

Thank you for your support, Los Verdes