Tiere

Ki jo vlaga José Ramón Carrillo Rodríguez, državljan Španije

Los Verdes
  1. Launched 04/04/2020

Vlagatelj peticije se pritožuje, da je Otoški svet Tenerifa najel podjetje za odstrel 1000 divjih koz, ki se prosto gibajo v podeželskih parkih Anaga in Teno. Vlagatelj peticije se boji, da bi se lahko zgodilo, da bi ustreljene živali pobegnile in več dni trpele v gorah. Opozarja tudi, da se načrt sofinancira iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Meni, da so Uredba Sveta (ES) št. 1099/2009 z dne 24. septembra 2009 o zaščiti živali pri usmrtitvi, ki velja od 1. januarja 2013, in druga pravila o dobrem počutju živali namenjena preprečevanju nepotrebne bolečine ali trpljenja in temeljijo na najnovejših razpoložljivih znanstvenih informacijah. Vlagatelj peticije prosi Evropsko unijo za pomoč pri preprečevanju takšnega odstrela.

Thank you for your support, Los Verdes