Tiere

O zabíjaní voľne žijúcich kôz na Tenerife

Los Verdes
  1. Launched 04/04/2020

Predkladateľ petície sa sťažuje, že ostrovná rada na ostrove Tenerife si objednal likvidáciu 1000 voľne žijúcich kôz, ktoré sa voľne pohybujú vo vidieckych parkoch Anaga a Teno. Predkladateľ petície sa obáva, že by to mohlo viesť k tomu, že postrelené zvieratá utečú do hôr a tam budú niekoľko dní trpieť. Predkladateľ petície takisto poukazuje na to, že tento plán sa spolufinancuje z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka (EPFRV). Predkladateľ petície uvádza, že nariadenie Rady (ES) č. 1099/2009 z 24. septembra 2009 o ochrane zvierat počas usmrcovania, ktoré je v účinnosti od 1. januára 2013, a ďalšie pravidlá týkajúce sa dobrých životných podmienok zvierat majú zabezpečiť, aby sa na základe najnovších dostupných vedeckých informácií predišlo zbytočnej bolesti alebo utrpeniu. Predkladateľ petície žiada Európsku úniu o pomoc, aby sa zabránilo takémuto zabíjaniu.

Thank you for your support, Los Verdes