Verwaltung

Privind încălcarea Regulamentului general privind protecția datelor ca urmare a utilizării detectoarelor de minciuni

E. P.
  1. Launched 05/02/2020

Petiționarul solicită ca utilizarea detectoarelor de minciuni să devină ilegală. În sprijinul acestei afirmații, el susține că din jurisprudența Curții Constituționale Federale (Bundesverfassungsgericht) referitoare la detectoarele de minciuni reiese că utilizarea unui astfel de software de analiză a personalității nu este legală. Iar utilizarea sa nu poate fi justificată, nici dacă se face cu consimțământul persoanei vizate. În primul rând, oamenii nu sunt conștienți de cât de departe merge analiza în cauză și de consecințele unor astfel de teste. În al doilea rând, fără o interdicție absolută, există o presiune indirectă ca oamenii să-și dea consimțământul, de exemplu când caută un loc de muncă sau doresc să își facă o asigurare. Acest lucru înseamnă, de fapt, că nu au de ales. Dacă nu se dă o interdicție, dreptul la autodeterminare informațională, garantat prin Constituție, nu poate fi asigurat în practică.

Thank you for your support, E. P.