Verwaltung

általános adatvédelmi rendeletnek a hazugságvizsgálók használatából fakadó megsértéséről

E. P.
  1. Launched 05/02/2020

A petíció benyújtója azt kéri, hogy nyilvánítsák jogellenessé a hazugságvizsgálók használatát. Ennek alátámasztására azzal érvel, hogy a szövetségi alkotmánybíróságnak (Bundesverfassungsgericht) a hazugságvizsgálókra vonatkozó ítélkezési gyakorlatára tekintettel az ilyen személyiségelemzési szoftverek használata nem jogszerű. Használata nem indokolható az érintett hozzájárulásával sem. Először is, az egyének nincsenek tisztában az elemzés messzire ható terjedelmével és az ilyen vizsgálatok következményeivel. Másodszor, abszolút tilalom hiányában közvetett nyomás nehezedik a hozzájárulás megadására, például amikor állásért vagy biztosítási fedezetért folyamodnak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az embereknek nincs szabad választásuk. Tilalom hiányában az információs önrendelkezés alkotmányosan garantált védelme sem érvényesíthető.

Thank you for your support, E. P.