Verwaltung

Ki jo vlaga L. B., državljan Nemčije

E. P.
  1. Launched 05/02/2020

Vlagatelj peticije poziva k prepovedi uporabe detektorjev laži. Trdi namreč, da na podlagi sodne prakse nemškega zveznega ustavnega sodišča o detektorjih laži uporaba programske opreme za analizo osebnosti ni zakonita. Ni je upravičeno uporabljati tudi, če posameznik v to privoli. Posameznik se namreč ne zaveda obsega te analize in posledic tovrstnega testiranja. Ker to testiranje ni splošno prepovedano, je tudi posredno prisiljen, da vanj privoli, na primer, ko se prijavi za zaposlitev ali želi skleniti zavarovanje. To enostavno pomeni, da v resnici nima izbire. Brez prepovedi tudi ne more uveljavljati ustavno zagotovljene pravice do samostojnega odločanja o svojih podatkih.

Thank you for your support, E. P.