Verwaltung

Dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento pažeidimų, atsirandančių dėl melo detektorių naudojimo

E. P.
  1. Launched 05/02/2020

Peticijos pateikėjas ragina nustatyti, kad melo detektorių naudojimas yra neteisėtas. Šį pasiūlymą jis grindžia argumentu, kad, atsižvelgiant į Federalinio Konstitucinio Teismo (vok. Bundesverfassungsgericht) praktiką dėl melo detektorių, tokios programinės įrangos asmenybei analizuoti naudojimas yra neteisėtas. Tokio naudojimo negalima pagrįsti ir duomenų subjekto sutikimu. Pirma, asmenys nežino apie labai plačią tokios analizės aprėptį ir tokių tikrinimų pasekmes. Antra, kadangi nėra visiškai uždrausta, asmeniui taikomas netiesioginis spaudimas sutikti, pvz., tais atvejais, kai asmuo kreipiasi dėl darbo arba siekia gauti draudimą. Faktiškai tai reiškia, kad žmonės neturi laisvo pasirinkimo. Kadangi neuždrausta, taip pat negali būti vykdoma pagal konstituciją užtikrinama apsisprendimo dėl informacijos apsauga.

Thank you for your support, E. P.