Verwaltung

Isikuandmete kaitse üldmääruse rikkumiste kohta, mis tulenevad valedetektorite kasutamisest

E. P.
  1. Launched 05/02/2020

Petitsiooni esitaja nõuab, et valedetektorite kasutamine loetaks ebaseaduslikuks. Selle põhjenduseks väidab ta, et võttes arvesse föderaalse konstitutsioonikohtu (Bundesverfassungsgericht) praktikat seoses valedetektoritega, ei ole sellise isikuanalüüsi tarkvara kasutamine seaduslik. Samuti ei saa valedetektori kasutamist õigustada andmesubjekti nõusolekuga. Esiteks ei ole üksikisikud teadlikud ulatuslikest analüüsivõimalustest ja selliste testide tagajärgedest. Teiseks, kui puudub absoluutne keeld, on olemas kaudne surve nõusoleku andmiseks, näiteks töökoha või kindlustuskaitse taotlemisel. See tähendab, et inimestel ei ole vaba valikut. Keelu puudumisel ei saa ka tagada põhiseadusega tagatud informatsioonilise enesemääramise õigust.

Thank you for your support, E. P.