Media

Petition to allow the use of fixed and mobile PMR446 radio equipment throughout Europe

Peticioni drejtohet tek
European Conference of Postal and Telecommunications Administrations (CEPT)
864 mbështetësit
86% arritur 1.000 për objektivin e mbledhjes
  1. Filluar 20.09.2021
  2. Mbledhja akoma > 3 muaj
  3. Nënshtrim
  4. Dialog me marrësin
  5. Vendim

Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Radio Club Museo CB and the Asociación Radio CB Sierra de Cádiz request the CEPT to modify the decision about the harmonized use of license-exempt PMR446 radio equipment throughout Europe for:

  • Authorize the use of portable, mobile and fixed PMR446 radio equipment.
  • Allow the use of outdoor antennas for PMR446 radio equipment.
  • Establish that the effective radiated power of portable, mobile and fixed PMR446 radio equipment does not exceed 5 watts.

arsye

The publication in 2015 of CEPT decision ECC / DEC / (15) 05 for the harmonized use of the 446 MHz frequency and its update in 2018, which expanded the number of available channels, both analog and digital, provided a framework legal for the implementation of the PMR446 service in the European Community and other CEPT members.

Since then, the improvement in audio and the quality of communication offered by this service, as described in the decision, and its subsequent popularization throughout Europe have been verified.

However, it is perceived among a large number of users that this improvement in quality is greatly diminished by the extremely short range provided by the service, due the technical limitations that define it.

There are similar services in the world that, using a frequency band of the UHF spectrum very close to 446 MHz, do offer significantly greater scope possibilities and, therefore, due to their quality and scope, they are truly popular and very useful communication systems for citizens.

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Radio Club Museo CB y Asociación Radio CB Sierra de Cádiz nga San Roque
Pyetje për iniciatorin

lajm

It would increase the range and reliability of communications for both business and leisure use. In the modern age, equipment is more robust against RF interference so it is not a huge concern. Additionally many other countries outside of Europe such as Australia and New Zealand employ a UHF CB system of five watts output power on a similar UHF frequency. These services have not caused significant interference no more or no less than other services. 27 MHZ CB was suitable for the 1980's, but PMR is suitable for the modern age.

Allowing long range use would increase possibility of interference this it would require users education on radio operation which means introducing licencing. That would limit access to the band for those who do not need or are unable to learn advanced technical stuff. Amateur radio is long range alternative for advanced users.

Pse njerëzit firmosin

në 20/11/2021

I feel this would aid community communication and strengthen the hobby of mobile communication for the future.

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/petition-to-allow-the-use-of-fixed-and-mobile-pmr446-radio-equipment-throughout-europe/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani