Media

Peticija za odobritev uporabe fiksne in mobilne radijske opreme PMR446 v Evropi

Petitioner not public
Petition is directed to
Evropska konferenca poštnih in telekomunikacijskih uprav (CEPT)
1,378 supporters

Petitioner did not submit the petition.

1,378 supporters

Petitioner did not submit the petition.

 1. Launched 2021
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Radio Club Museo CB in Asociación Radio CB Sierra de Cádiz od CEPT zahtevata, naj spremeni odločbo o usklajeni uporabi radijske opreme PMR446, izvzete iz licenc, po vsej Evropi:

 • Da, se dovoli uporabo prenosne, mobilne in fiksne radijske opreme PMR446.
 • Da se dovoli uporabo zunanjih anten na radijski opremi PMR446.
 • Da se določi, da efektivna sevalna moč prenosne, mobilne in fiksne radijske opreme PMR446 ne presega 5 vatov.

Reason

Objava odločbe CEPT ECC / DEC / (15) 05 za usklajeno uporabo frekvence 446 MHz leta 2015 in njena kasnejša posodobitev leta 2018, ki je razširila število razpoložljivih kanalov, tako analognih kot digitalnih, leta 2015 je zagotovila okvirno zakonodajo za izvajanje storitve PMR446 v Evropski skupnosti in drugih članicah CEPT.
Takrat sta se, preverjeno, izboljšala zvok in kakovost komunikacije, ki jo ponuja ta storitev, kot je opisano v odločbi, sledila je njena poznejša popularizacija po vsej Evropi.
Mnogo uporabnikov je mnenja, da je ob vseh izboljšavah uporabnost močno zmanjšana zaradi izjemno kratkega dosega, ki ga ponuja storitev, glede na tehnične omejitve, ki jo določajo.
Na svetu obstajajo storitve, podobne evropskemu PMR446, ki z uporabo frekvenčnega pasu UHF spektra zelo blizu 446 MHz ponujajo bistveno večje možnosti obsega, zato so zaradi svoje kakovosti in obsega resnično priljubljene in predstavljajo zelo uporaben komunikacijski sistemi za državljane.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off stub with QR code

download (PDF)

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now