Peticija za odobritev uporabe fiksne in mobilne radijske opreme PMR446 v Evropi

Evropska konferenca poštnih in telekomunikacijskih uprav (CEPT)
Collection finished
  1. Launched September 2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Radio Club Museo CB in Asociación Radio CB Sierra de Cádiz od CEPT zahtevata, naj spremeni odločbo o usklajeni uporabi radijske opreme PMR446, izvzete iz licenc, po vsej Evropi:

• Da, se dovoli uporabo prenosne, mobilne in fiksne radijske opreme PMR446.
  • Da se dovoli uporabo zunanjih anten na radijski opremi PMR446.
  • Da se določi, da efektivna sevalna moč prenosne, mobilne in fiksne radijske opreme PMR446 ne presega 5 vatov.

Reason

Objava odločbe CEPT ECC / DEC / (15) 05 za usklajeno uporabo frekvence 446 MHz leta 2015 in njena kasnejša posodobitev leta 2018, ki je razširila število razpoložljivih kanalov, tako analognih kot digitalnih, leta 2015 je zagotovila okvirno zakonodajo za izvajanje storitve PMR446 v Evropski skupnosti in drugih članicah CEPT.

Takrat sta se, preverjeno, izboljšala zvok in kakovost komunikacije, ki jo ponuja ta storitev, kot je opisano v odločbi, sledila je njena poznejša popularizacija po vsej Evropi.

Mnogo uporabnikov je mnenja, da je ob vseh izboljšavah uporabnost močno zmanjšana zaradi izjemno kratkega dosega, ki ga ponuja storitev, glede na tehnične omejitve, ki jo določajo.

Na svetu obstajajo storitve, podobne evropskemu PMR446, ki z uporabo frekvenčnega pasu UHF spektra zelo blizu 446 MHz ponujajo bistveno večje možnosti obsega, zato so zaradi svoje kakovosti in obsega resnično priljubljene in predstavljajo zelo uporaben komunikacijski sistemi za državljane.

Thank you for your support, Luka Lenzi from Vremski Britof
Question to the initiator