Umwelt

O údajnom porušení právnych predpisov EÚ o priemyselnom znečistení ovzdušia

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

Predkladateľka petície sa sťažuje, že v Bulharskej republike sa údajne nedodržujú európske právne predpisy týkajúce sa ochrany ľudského zdravia pred škodlivými emisiami chemických látok a pachmi, ktoré vypúšťajú výrobné závody. Odvoláva sa na nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií (REACH), smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2010/75/EÚ o priemyselných emisiách (integrovaná prevencia a kontrola znečisťovania životného prostredia) a smernicu Európskeho parlamentu a Rady 2008/1/ES o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia. Predkladateľka petície uvádza, že v meste Rousse je v prevádzke závod, ktorý nepretržite vypúšťa pachy a poškodzuje zdravie obyvateľstva. Zároveň tvrdí, že príslušné orgány Bulharskej republiky odmietajú stanoviť pre tento závod povinnosť dodržiavať európske právne predpisy.

Thank you for your support, Гражданско движение