Umwelt

Privind o presupusă încălcare a legislației UE privind poluarea aerului de către activități industriale

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

Petiționara reclamă faptul că, în Republica Bulgaria, se presupune că legislația europeană privind protecția sănătății umane împotriva emisiilor chimice nocive și a mirosurilor cauzate de unitățile de producție nu este respectată. Ea face trimitere la Regulamentul (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind înregistrarea, evaluarea, autorizarea și restricționarea substanțelor chimice (REACH), la Directiva 2010/75/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind emisiile industriale (prevenirea și controlul integrat al poluării) și la Directiva 2008/1/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind prevenirea și controlul integrat al poluării. Petiționara susține că, în orașul Ruse, unitatea de producție a unei companii emite mirosuri nocive și afectează populația în permanență. Ea mai afirmă că autoritățile competente din Republica Bulgaria refuză să oblige compania să respecte legislația europeană.

Thank you for your support, Гражданско движение