Umwelt

Par ES tiesību aktu par rūpniecisko gaisa piesārņojumu varbūtēju pārkāpumu

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas, ka Bulgārijas Republikā netiekot ievēroti Eiropas tiesību akti par cilvēku veselības aizsardzību pret kaitīgām ķīmisku vielu emisijām un smakām, ko emitē ražošanas iekārtas. Viņa atsaucas uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (EK) Nr. 1907/2006, kas attiecas uz ķimikāliju reģistrēšanu, vērtēšanu, licencēšanu un ierobežošanu (REACH), Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2010/75/ES par rūpnieciskajām emisijām (piesārņojuma integrēta novēršana un kontrole) un Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2008/1/EK par piesārņojuma integrētu novēršanu un kontroli. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka kāda Ruses pilsētas uzņēmuma ražošanas iekārtas visu diennakti izplata smakas, kas nodara kaitējumu iedzīvotājiem. Viņa arī apgalvo, ka Bulgārijas Republikas atbildīgās iestādes atsakoties likt uzņēmumam ievērot Eiropas tiesību aktus.

Thank you for your support, Гражданско движение