Umwelt

Z ipari levegőszennyezésről szóló uniós jogszabályok állítólagos megsértéséről

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a Bolgár Köztársaságban állítólag nem tartják be az emberi egészségnek a gyártóüzemek által kibocsátott káros vegyi anyagokkal és szagokkal szembeni védelmére vonatkozó európai uniós jogszabályokat. A petíció benyújtója hivatkozik a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletre, az ipari kibocsátásokról (a környezetszennyezés integrált megelőzése és csökkentése) szóló 2010/75/EU európai parlamenti és tanácsi irányelvre, valamint a környezetszennyezés integrált megelőzéséről és csökkentéséről szóló 2008/1/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvre. A petíció benyújtója azt állítja, hogy Rusze városában egy vállalat termelő létesítménye úgy működik, hogy szagok kibocsátásával folyamatosan árt a lakosságnak. Azt állítja továbbá, hogy a Bolgár Köztársaság illetékes hatóságai nem hajolandóak arra kötelezni a vállalatot, hogy feleljen meg az európai jogszabályoknak.

Thank you for your support, Гражданско движение