Umwelt

Desislava Velichkova tööstuslikku õhusaastet käsitlevate ELi õigusaktide väidetava rikkumise kohta

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

Petitsiooni esitaja kaebab, et väidetavalt ei järgita Bulgaaria Vabariigis Euroopa Liidu õigusakte, mis käsitlevad inimeste tervise kaitset tootmistehastest väljutatava kahjuliku kemikaaliheite ja ebameeldiva lõhna eest. Ta viitab Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele (EÜ) nr 1907/2006, mis käsitleb kemikaalide registreerimist, hindamist, autoriseerimist ja piiramist (REACH), Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivile 2010/75/EL tööstusheidete kohta (saastuse kompleksne vältimine ja kontroll) ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivile 2008/1/EÜ saastuse kompleksse vältimise ja kontrolli kohta. Petitsiooni esitaja väidab, et Ruse linnas väljutab ühele äriühingule kuuluv tootmistehas käitamisel pidevalt ebameeldivaid lõhnu ja on elanikkonnale kahjulik. Samuti väidab ta, et Bulgaaria Vabariigi vastutavad ametiasutused keelduvad nõudmast, et äriühing järgiks Euroopa Liidu õigusakte.

Thank you for your support, Гражданско движение