Umwelt

O navodnom kršenju europskog zakonodavstva o industrijskom onečišćenju zraka

Гражданско движение
  1. Launched 29/04/2020

Podnositeljica predstavke žali se na to da se u Republici Bugarskoj navodno ne poštuje europsko zakonodavstvo za zaštitu ljudskog zdravlja od štetnih kemijskih emisija i mirisa koji se ispuštaju iz proizvodnih pogona. Upućuje na Uredbu (EZ) br. 1907/2006 Europskog parlamenta i Vijeća o registraciji, evaluaciji, autorizaciji i ograničavanju kemikalija (REACH), Direktivu 2010/75/EU Europskog parlamenta i Vijeća o industrijskim emisijama (integrirano sprečavanje i kontrola onečišćenja) i Direktivu 2008/1/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o cjelovitom nadzoru i sprečavanju onečišćenja. Podnositeljica predstavke navodi da u gradu Rousseu proizvodni pogon jednog poduzeća radi tako da ispušta neugodne mirise koji ugrožavaju stanovništvo 24 sata dnevno. Također tvrdi da nadležna tijela Republike Bugarske odbijaju obvezati poduzeće da se pridržava europskog zakonodavstva.

Thank you for your support, Гражданско движение