Finanzen

относно нарушаване на Директива 2014/59/ЕС от Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB)

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Вносителят на петицията твърди, че Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) в Андора е нарушила Директива 2014/59/ЕС и по-специално съображение 1, което гласи: „Освен това, когато това е необходимо с цел да бъдат защитени трети лица, които добросъвестно са придобили активи, права и задължения на институцията в режим на преструктуриране в резултат от упражняването от страна на органите на правомощия за преструктуриране, и за да се гарантира стабилността на финансовите пазари, правото на обжалване не следва да засяга последващ административен акт или сделка, сключена въз основа на отмененото решение. В такива случаи обезщетенията за незаконосъобразно решение следва да се ограничат до обезщетение за понесените от засегнатите лица вреди.“

Thank you for your support, Ton Vervloet