Finanzen

O porušení smernice 2014/59/EÚ zo strany agentúry Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB)

Ton Vervloet
  1. Launched November 2019

Predkladateľ petície tvrdí, že Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) so sídlom v Andorre porušuje smernicu 2014/59/EÚ, a najmä odôvodnenie 91, v ktorom sa uvádza: „Okrem toho, pokiaľ je to potrebné v záujme ochrany tretích strán, ktoré v dobrej viere získali aktíva, práva a pasíva inštitúcie, ktorej krízová situácia sa rieši, prostredníctvom výkonu právomocí riešiť krízové situácie orgánmi, a s cieľom zabezpečiť stabilitu finančných trhov, by však právo podať opravný prostriedok nemalo mať vplyv na akékoľvek následné administratívne akty alebo transakcie uzatvorené na základe zrušeného rozhodnutia. V týchto prípadoch nápravné opatrenia v prípade protiprávneho rozhodnutia by sa preto mali obmedzovať na poskytnutie náhrady škôd, ktoré dotknuté osoby utrpeli.“

Thank you for your support, Ton Vervloet